Yüksek Lisansımın Ders Dönemi Bitiyor

Bugün, yüksek lisansımın son ders haftasına gelirken Prof. Dr. Nuri Basoglu hocamız ile hatıra fotoğrafımızı çekildik. Akademinin o farklı dünyasının aslında ne kadar da içinde olduğumuz, hayatın her alanının verilerden ve 1-0 kombinasyonlarından oluştuğunu tezimi yazarken daha iyi idrak edebiliyorum. Bu fotoğrafın benim için bir anlamı da yüksek lisansımın ders dönemini bitirirken, derslere girmek için taşındığım Urla’dan ders dönemim bittiği için ayrılıyor olmak. Bu konuda da bir iki kelam laf etmek istiyorum.
Nuri Hocamızın çok güzel bir tavsiyesi var bize: “İki gömlek iki tişört az alın, o parayla başka bir şehir, başka bir ülke görün.” Beni tanıyanlar da bilir ki rutin, benim oldukça uzak olduğum bir kavram. Her sene sonunda yazdığım Analiz – Hedef yazılarımda (Bknz: https://lnkd.in/dahn4r4E) şunu amaçlıyorum: ben bu yıl neleri tecrübe ettim, ne yaşadım, neyden ilham aldım, neye / kime ilham oldum, neyi etkiledim? Bunu başarmanın en basit ve güzel yolu da sürekli farklı tecrübe ve maceraları deneyim elde edebilme özgürlüğüne sahip olabilmek. O yüzden ki, birçok farklı tecrübeyi elde ettiğim Urla’dan şimdilik ayrılıyorum. Hem tezim için, hem Geleceğin Köyü için, hem deneyim için gezgin moduma geçiyorum.
Böylelikle bu fotoğraf hem Nuri hocamın emekliliği dolayısıyla kendisine veda, hem de ders dönemi dolayısıyla 1 sene yaşadığım Urla’ya veda (belki de ara) fotoğrafı ve bu konuda yazdıklarım olmuş oldu. İzmir’de kalmaya devam ederek Urla’ya git-gel yapmaya devam edeceğim. Urla ve İzmir genelindeki bağlantılarımla yüzyüze tanışabilir ve görüşebiliriz.
Sevgiler,

https://www.linkedin.com/posts/kabakciemirhan_bugün-yüksek-lisansımın-son-ders-haftasına-activity-7333822392722452480-2kod/?utm_source=share&utm_medium=member_desktop&rcm=ACoAAB7ajjoB-UAK-xg6IONOUwNGpakgQQ6C3Qs


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir