2019 Yaz’ı Nasıl Geçti ?

Günlüğümü derleyerek oluşturduğum bu blog yazımda, bu yaz neler yaptım özetle yazmak istedim. Bu sayede, elde ettiğim kazanımları göz önüne alabileceğim.

Genel olarak köyde çalışma, gezme, İngilizce çalışma ve ehliyetle uğraşmayla geçen bir yaz geçirdim.

Haziran – Temmuz arasında ehliyet çalıştım, aynı zamanda hazırlıktan kaldığımı öğrendim. Bunun telafisi olan Ağustos sınavını geçmek için var gücümle çalışmaya başladım, destekleyici kitap aldım, Udemy’den kurs satın alıp eşzamanlı olarak çalışmaya başladım.

Sınavdan kaldığımı, Urla Gençlik Karnavalı’na gidince öğrendim. Karnaval çok güzeldi fakat bu tür konuları kafaya çok takan birisi olduğum için düzgün bir şekilde eğlendiğim pek söylenemez.

Temmuz ayında başladığım, bir şirket için yaptığımız e-ticaret sitesi ile bütün yaz uğraştım. Arka plan kodlamaları, ürün ekleme, tasarım ve kurumsal detaylar bütün yazımızı aldı resmen.

Haziran sonunda başladığım ehliyet serüvenine yazılı, direksiyon sınavı derken Ağustos’un başında belgemi alarak son verdim. Bu nedenledir ki, bütün Ağustos’um arabayı alıp gezmekle -Aydın, Selçuk, Ortaklar, Kuşadası, Torbalı, Tire- geçti. Ehliyeti de aradan çıkarmış olduk.

Haftada en az iki defa köye gidip geldim, İstanbul’un o betonluğunun verdiği sıkıntıyı bu yaz köyümde giderdim. Toprağa bastım, tarlada çalıştım, kışı betonların arasında geçirmeye hazırım sanırım.

Temmuz ayında Girişimcilik Vakfı’nın 3. aşamasına kadar gelebildim. Özgeçmişimi değerlendirdiler, motivasyon videosu istediler ve beğendiler fakat kişilik testinde kaldım. Nesi varmış kişiliğimin acaba ?

Eski yurdun fiyatına zam gelmesinden dolayı ordan çıktım, evde mi kalayım başka yurtta mı kalayım derken Şirinevler’de aparta çıktım. Şu anlık herhangi bir sıkıntı yok, memnunum, konumu ve fiyatı çok ideal.

Ağustos sonunda İstanbul’a hem yurda yerleşmek için hem de telafi sınavımı vermek için gittim ve bölümüme başarıyla geçtim.

Evernote, Google Drive gibi ayrı ayrı ve sınırlı ürünleri kullanmak yerine, Eylül’ün başında okul e-posta adresim ile Office 365’e geçerek, bulut sistemimin, notlarımın, fotoğraflarımın tek bir çatı altında toplanmasını sağladım.

Boş zamanlarımı ise oyun, kitap, müzik, film, dizi ile değerlendirdim:

Okuduğum kitaplar: Teknoloji Kısa Tarihçe, Network Marketing Dünyasına Giriş, Köy Enstitüsü Yılları

İzlediğim/Bitirdiğim Film ve Diziler: Kurtlar Vadisi, La La Land, Toy Story Serisi, Spider-man Far From Home, Lion King 2019, Vizontele Serisi, La Casa De Papel, Ted 1 & 2, Rambo Serisi, Once Upon a Time in Hollywood, Gemide, Masumiyet

Oynadığım Oyunlar: Mafia 2, Minecraft Tekkit

Yeni projeler, etkinlikler ve eğitimler ile, dolu dolu bir seneye tam donanımlı bir şekilde hazırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir